BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Ticari Bilimler Fakültesi
Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü

 

Tanıtım

Günümüzde işletmelerin ve kurumların başarısı ve karlılığının artması etkin bir finans yönetimi ile olanaklıdır. İşletmelerde meydana gelen finansal olayların ilgililere güvenilir ve doğru bilgiler ile aktarılması ve kamuyu aydınlatma fonksiyonunun yerine getirilmesine duyulan gereksinim, muhasebeye verilen önemi artırmaktadır. Bu gereksinmeden dolayı Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü, kamu kurumları ve özel sektör işletmelerinde görev yapacak muhasebe ve finans konularında yeterli mesleki ehliyete sahip, lisan bilen, uygulama deneyimi kazandırılmış uzman kişileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Eğitim dili Türkçe olmakla beraber muhasebe ve finansal yönetimin uluslararası nitelik kazanması nedeniyle mezunların yurt dışı ile iş ilişkilerini sürdürebilmeleri ve İngilizce verilen derslerin ve İngilizce ders kaynaklarının izlenebilmesini sağlamak amacıyla mesleki yabancı dil eğitimi tüm öğretim süresi boyunca sürdürülmektedir. Ayrıca mezunların iş hayatına kolaylıkla ve hızla uyumlarını sağlamak üzere, bölüm denetimine 30 işgünü Yaz Stajı ve en az 400 iş saatinden oluşan İşbaşında Eğitim yapmaları sağlanmaktadır. Programın ilk iki yılında temel matematik, bilgisayar, ekonomi, hukuk, istatistik ve işletme alanları ile ilgili dersler bulunmaktadır. Diğer iki yılda ise Maliyet Muhasebesi, Finansal Tablolar Analizi, Muhasebe Denetimi, Vergi Hukuku, Yönetim-Şirketler-Vergi Muhasebesi, Para ve Finansal Kurumlar, İşletme Finansı, Uluslararası Finansal Piyasalar, Uluslararası Muhasebe Standartları, Enflasyon Muhasebesi, Kamu Maliyesi ve Portföy Yönetimi gibi doğrudan mesleğe yönelik konular işlenmektedir.

 Bölüm mezunları, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Sayıştay, BDDK, SPK, bankalar ile diğer kamu kurumlarının ve özel sektör işletmelerinin mali ve finans bölümlerinde; muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı, gelirler kontrolörü, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler.

 Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü Eşit Ağırlık (EA-2) puan türüyle öğrenci almaktadır.

BÖLÜM TANITIM VİDEOSUNA ULAŞMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü

Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü - 2